Frenštát pod Radhoštěm

Ve Frenštátě pod Radhoštěm se slavnostně otevřelo už druhé grilovací místo

Ve Frenštátě pod Radhoštěm byl otevřen už druhý grill point. První je umístěn naproti aquaparku a další vznikl vedle městského kluziště. Oba slouží nejen jako místo setkávání a odpočinku, ale především nabízí možnost opékání a grilování pro veřejnost zdarma. Slavnostní otevření doprovázel speciální program s grilovanými specialitami šéfkuchaře Jirky Hrachového.

V pátek 25. července bylo u frenštátského městského kluziště rušno. V rámci slavnostního otevření už druhého grilovacího místa ve městě měli návštěvníci jedinečnou možnost zdarma ochutnat speciality šéfkuchaře Jiřího Hrachového. Mezi ně patřil například grilovaný vepřový jazyk s černou koprovkou nebo jehněčí plec.

JIŘÍ HRACHOVÝ, šéfkuchař
“Vlastně je udělaná s takovým mátovým dresinkem a k tomu je rozmarýnová omáčka, taky kváskový chléb. A samozřejmě jsme mysleli i na vegetariány, a to je kukuřice grilovaná na ohni, která je s takovým libečkovým dresinkem. Navrchu je ovčí sýr a je to celé posypané takovým tajínem, což je jako něco mezi limetkou a chilli.”

Kromě jídla byl sportovní agenturou města připraven i hravý doprovodný program pro celou rodinu. Akci si nenechala ujít paní Iva, která přišla s maminkou, dcerou a vnučkou.

IVA DAVIDOVÁ, návštěvnice akce
“Přišly jsme podpořit úžasnou věc a úžasný nápad. Nám se to ohromě líbí, protože v podstatě umožňuje to lidem, kteří nemají možnost grilovat na zahradě a opékat na zahradě, prostě si tady udělat pořádnou párty. A myslím si, že to docení nejen lidé ale třeba i školky, školy, dětské skupiny a dům dětí a mládeže.”

Grill pointy jsou přístupné zdarma a slouží jako jedno z míst komunitního setkávání.

JAN REJMAN, starosta města
“Ten nápad vznikl tak, že když se promítaly kina v autokempu, tak mnoho frenštátčanů tam chodilo hlavně za tím účelem opéct si špekáček. A my jsme říkali, proč by to mělo zůstat pouze v autokempu, ale zpřístupníme tady tuto aktivitu pro celou širokou veřejnost.”

Návštěvníkům jsou k dispozici lavičky, železné ohniště, gril na maso, opékací jehly a také dřevo, které na grilovací místa dodávají technické služby.

JAN REJMAN, starosta města
“Aktuálně doopravdy stačí pokud si s sebou přinesete něco na podpálení, možná malou sekerku na třísky, když potřebujete. A já doporučuju určitě čistící gel nebo nějaký čistící spray na tu desku, pokud chcete grilovat maso. Ty grill pointy jako takové mají určité pravidla. Samozřejmě abyste po sobě uhasili oheň, nedělali tam nepořádek, uklidili si po sobě, je to o komunitním setkávání, což znamená, my chceme, aby to vypadalo pořád pěkně a sloužilo to úplně všem.”

Aktuálně vzniká třetí grilovací prostor za bývalou budovou gymnázia, v blízkosti Astry. V příštím roce plánuje město vybudovat grill point s novou komunitní a sportovní zónou na hřišti Dačeva, na Podříčí v ulici Závodí.

Back to top button