Frenštátská Hotelová škola připravila pro veřejnost další den otevřených dveří plný praktických ukázek z různých oborů
Míchání koktejlů, příprava speciálních druhů káv, výstava cukrářských výrobků, čajový obřad, someliérská soutěž a mnoho dalšího bylo nejen k vidění na lednovém dnu otevřených dveří na frenštátské Hotelové škole.
Na konec ledna připravila frenštátská Hotelová škola svůj v pořadí už 3. den otevřených dveří v tomto školním roce.
ANDREA TOBOLOVÁ, ředitelka, Hotelová škola Frenštát p. R.
„Na letošní den otevřený dveří máme připravenou prezentaci odborných aktivit žáků Hotelové školy. Můžou se zde představit aktivity z oboru cestovní ruch, hotelnictví, kuchař číšník i cukrář.„
Návštěvníci si tak mohli například nechat přichystat různé speciální druhy káv, absolvovat čajový obřad, zúčastnit se soutěže someliérů nebo si dát čerstvě namíchaný lahodný drink.
MAREK FILIP, student oboru hotelnictví a gastronomie
„Mícháme tady konkrétně drinky Piňa Colada, Modrou lagunu, Vášnivý polibek a teplý koktejl s názvem Podzimní punč. Máme tady na škole barmanský kroužek, který vede paní učitelka Ranochová. Od třetího ročníku máme předmět praxe, kde se učíme míchat i koktejly, protože je to jedna ze zkoušek u maturity.“
K vidění byly také slavnostně prostřené tabule nebo výstava soutěžních výrobků cukrářského oboru na téma pohádka.
NIKOLA VAŇKOVÁ A ELIŠKA MIKOLÁŠKOVÁ, účastnice cukrářské soutěže
„Já jsem vyráběla Pata Mata a inspirovala jsem se pohádkou, kterou měl bratr rád v dětství. Já jsem modelovala svou nejoblíbenější pohádku Jen počkej, zajíci! „
Součástí akce byl také workshop s názvem Den zájmových aktivit, určený pro žáky devátých tříd z místních základních škol.
ANDREA TOBOLOVÁ, ředitelka, Hotelová škola Frenštát p. R.
„Ze Základní školy Záhuní i Tyršova přišlo 10 žáků a mají možnost si vyzkoušet praktické aktivity. Vyzkoušet si být jeden den středoškolákem. Tady v učebně gastronomie si připravovali předkrm na svůj zážitkový oběd.“
Frenštátská Hotelová škola nabízí pro příští školní rok obory cestovní ruch, hotelnictví, kuchař-číšník, cukrář a nástavbové studium Podnikání.